В писмото Тодева е поискала увеличаване на отпуснатите средства във връзка

...
В писмото Тодева е поискала увеличаване на отпуснатите средства във връзка
Коментари Харесай

Тодева поиска 2,5 млн. лв. от Главчев за реставрация на фигурите от Паметника на съветската армия

В писмото Тодева   е поискала увеличение на отпуснатите средства по отношение на по-рано провелата се пазарна консултация за установяване на прогнозната стойност на публичната поръчка. Внасянето на плана в МК е следваща стъпка в осъществяване на решението на Столичния общински съвет от 09.03.2023 година. В идейния план е възложен проект за позиционирането на фигурите.

Съгласно полученото индикативно ценово предложение, нужната сума за идните действия възлиза на 2 548 000,00 лева (два милиона петстотин четиридесет и осем хиляди лева), включително с включени 10% непредвидени разноски, оповестяват на уеб страницата на регионалната администрация в София.

Междувременно, откакто през вчерашния ден Върховен административен съд приключи делото, формирано от " Изправи се.БГ и Мая Манолова против демонтажа на монумента, през днешния ден висшите съдии се произнесоха със същото решение и по жалбата на " Възраждане ", която е идентична. С решение от през днешния ден Върховният административен съд приключи разпореждането на Апелативния съд в София-град (АССГ) по жалбата на партията на Костадин Костадинов за прекъсването на демонтажа.

Магистратите афишират, че настояването на " Възраждане " е без юридически интерес и разпореждането на първоинстанционния съд е неприемливо, защото, според наредбата, Административнопроцесуалния кодекс (АПК) юридически интерес за оборване имат жителите и организациите, чиито права, свободи или законни ползи са нарушени или застрашени от него, или за които той поражда отговорности, осведоми Българска телеграфна агенция.

Политическата партия може свободно да показва политическо отношение към дейностите на административния орган, само че не разполага абсолютно с процесуалното право по член 250 от Административнопроцесуален кодекс, респективно да желае прекратяването им по правосъден ред, доколкото не е ориентирано директно към засягане на нейни права и законни ползи, показват от Върховен административен съд.

Действията, чието преустановяване се желае, не засягат директно и директно активността на политическата партия и нейните субективни права, заради което настояването като неприемливо, е следвало да бъде оставено без разглеждане. АССГ не е изложил претекстове по отношение на накърнени права и ползи на искателя в качественото му на политическа партия с изключение на оповестените цели за отбрана на българската просвета, написа още в известието.

Магистратите означават още, че дейностите би трябвало да са осъществени все още на подаване на настояването. Тези дейности не може да са завършили или идни - дейностите по демонтажа са прекъснати на 14 декември 2023 година, а жалбата на " Възраждане " е подадена на 15 декември 2023 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР